Første forsøg del 1

Planen, vi fik med fra sygehuset var, at jeg først og fremmest skulle op i dosis af metformin. Jeg havde hidtil taget 2 x 500 mg per dag, og nu skulle jeg op på 4 x 500 mg per dag. Derudover skulle jeg begynde på et præparat, der hedder Provera, som er blødningsfremkalende. På cyklusdag 1 (CD) skulle jeg ringe til sygehuset og meddele, at jeg havde fået menstruation og bestille tid til scanning. På CD 3 skulle jeg så begynde på Clomid, som er et ægmodnende præparat, og tage én pille om dagen i fem dage. På CD 10-12 skulle jeg så ind til en scanning, for at se om der var nogle follikler, der var store nok (de skal helst være omkring 18 mm), og hvis der var det, skulle jeg sprøjtes i maven med Ovitrelle, som er et ægløsnende præparat, og så skulle vi have det, som lægerne kalder timet coitus, og som jeg egentlig bare kalder “knalde på et bestemt tidspunkt”. Præcis 17 dage efter sprøjten er taget, skal jeg tage en test (aka. testdag), og så skal der gerne være to streger.

Easy peasy.

Vi var inde til første konsultation på en torsdag. Senere samme dag brugte vi en formue på apoteket, da vi hentede al den medicin, der skulle bruges til forsøget. Eller, næsten alt. For de havde ikke Provera, som var det første, vi skulle bruge, for overhovedet at sætte skub i tingene. Så jeg ringede frustreret til lægen, som så lavede en ny recept på noget andet med samme effekt. Det ville vi så hente om fredagen, men pludselig hed det noget helt andet og fungerede på en helt anden måde. Vi tog det med alligevel, men jeg var utilfreds. Kunne lægen ikke lige have fortalt, at det blev noget helt andet og skulle tages på en helt anden måde? Vi besluttede, at jeg skulle vente med at begynde på det, til jeg havde snakket med lægen om mandagen.

Men så blev det lørdag. Lørdag den 5. januar. Og der skete der noget helt vildt. For jeg fik min menstruation! Jeg havde haft min menstruation en enkelt gang tilbage i september 2018, da metforminen var begyndt at virke, men siden havde jeg ikke set så meget som en pletblødning, der ikke var fremprovokeret af en aggressiv urinsonde gennem æggelederen. Jeg turde næsten ikke tro det, men da blødningen tog til om søndagen, måtte jeg sande, at det altså var tilfældet. Så jeg ringede til sygehuset om mandagen, på CD 3, og fortalte, at jeg spontant havde fået min menstruation, og at jeg derfor ville begynde på clomid samme dag.

Vi ved stadig ikke, hvad der udløste min menstruation. Om det var den øgede dosis metformin (som jeg kun havde nået at tage i tre dage), om det var en psykisk blokade, der forsvandt, fordi jeg nu vidste, vi fik hjælp, eller om det måske var en kombination af de to ting. Men det er også lige meget, for det gjorde hele forløbet hurtigere og nemmere, og jeg slap for at fylde mig med én ud af de mange typer hormoner, min krop udsættes for i sådan et forløb.

Jeg var inde til scanning på CD 10. Der var to follikler, som var vokset, men de var ikke vokset nok. Den ene var 11,1 mm og den anden var 12,6 mm – så altså ikke de minimum 18 mm, de skulle være. Jeg fik i stedet tid til en scanning mere på CD 16, og der var nyheden en helt anden. Begge follikler var vokset, og var nu henholdsvis 18 og 20 mm. Vi tog Ovitrelle-sprøjten samme aften – og jeg siger “vi”, fordi Islændingen er autoriseret “stik mig i maven med en sprøjte”-minister herhjemme, så det er mig, der bliver stukket, så er det ham, der stikker – og så havde vi fået en plan for, hvornår vi skulle … befrugte.


 

Allerede en uges tid senere begynder jeg at få kvalme, har helt vildt ømme bryster, er overdrevet træt og har cravings efter de mærkeligste ting. Jeg går meget og spekulerer på, om det mon kan betyde, hvad jeg tror, det betyder, så sent om aftenen, da jeg ikke kan sove, tager jeg lidt impulsivt en test. Og den er postiv!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s