Tredje forsøg del 1

Tredje og seneste forsøg har nok været den største rutsjebane af alle. Det startede med en mere positiv test, end vi nogensinde har fået før, og sluttede med en akut indlæggelse og efterfølgende kikkertoperation, hvor min venstre æggeleder blev fjernet. 

Men lad os starte lidt længere tilbage. 

For efter vores lille organiske bonus gik der faktisk omkring to måneder, før vi kunne komme i gang med vores tredje forsøg med hormonstimulering. Det var langt fra planlagt, for selvom vi egentlig var begyndt på en pause, så fik vi pludselig blod på tanden, og ville bare gerne køre videre på den fertilitetsbølge, vi følte, vi red på. I første omgang ville vi gerne prøve en måned uden hjælp igen, for at se, om vi kunne blive gravide på egen hånd. Lægen sagde, at det var super positivt, hvis vi kunne det, da chancerne var omtrent lige store med og uden hjælp, men at det nok var sundere – i hvert fald psykisk – at klare det på egen hånd. 

Chancen for en organisk graviditet kom dog aldrig, for en sen aften, efter Tottenham havde kvalificeret sig til Champions League-finalen, vågnede jeg ved, at det føltes som om, mit underliv var blevet til sten og var ved at falde ud af mig. Jeg havde helt usigeligt ondt, og vi ringede til skadestuen, som kunne se os mere eller mindre med det samme. Lægevagten sendte mig videre til den gynækolog, som var på vagt, hvilket tilfældigvis var en af mine sædvanlige fertilitetslæger. Hun scannede mig og kunne se, at det lignede, jeg havde haft en stor follikel, der var bristet. Det, der gjorde ondt, var væsken fra folliklen og en indre blødning, som ramte bughulen. Hun ville gerne indlægge mig til observation, men jeg bad om lov til at komme hjem, da vi kun bor ca. 7 minutters kørsel fra sygehuset. Det gik hun med til på den betingelse, at jeg kom ind til et tjek om fredagen, hvor vi skulle tjekke, om alt var, som det skulle være, og at blødningen var stoppet. 

Om fredagen var der kun en smule væske tilbage, og blødningen var stoppet. Til gengæld viste scanningen, at jeg havde en follikel siddende i højre æggestok, som var moden (over 18 mm), så derfor tilbød lægen mig, at jeg kunne få en recept på Ovitrelle (ægløsnende sprøjte), og så kunne vi nå at få et forsøg med en smule hjælp den måned. Det takkede vi ja til. Vi tog sprøjten om lørdagen, og på vores 1-års bryllupsdag, håbede vi, at vi havde ramt jackpot. Surprise – det havde vi ikke. En uge senere fik jeg min menstruation. 

Normalt burde der gå omkring 14 dage, fra jeg tager sådan en sprøjte, til jeg får min menstruation. Da jeg ringede til sygehuset for at fortælle dem, at jeg altså var begyndt at bløde, var beskeden klar. Min krop, min stakkels, forvirrede krop, var helt ude af balance. Den kunne slet ikke finde ud af sine hormoner og sin nyfundne cyklus mere, så derfor anbefalede de, at den fik ro, i stedet for at vi startede op på Clomid (ægmodnende) medicin på CD 3. Jeg var enig. 

Cyklussen gik, og jeg begyndte at mærke lignende symptomer, som cyklussen forinden, hvor jeg havde haft en follikel, der var sprunget. Jeg prøvede at få sygehuset i tale, men jeg følte ikke, at de forstod mig eller lyttede til mig. I dagene, fra jeg blev lovet en samtale med lægen eller fertilitetssygeplejersken, til jeg rent faktisk fik opkaldet, bristede endnu en follikel i mit underliv. Denne gang vidste jeg, hvad den usigelige smerte var, og jeg vidste, den ville gå over. Så i stedet for at køre på skadestuen igen, tog jeg i stedet nogle smertestillende og vred mig og beklagede mig, indtil smerterne var til at holde ud. Der gik cirka halvanden time, vil jeg tro. 

Det var altså to cyklusser i træk, der var “spildt”, fordi min krop var helt i udu. Og for at det ikke skulle være løgn, var der nu også lidt tidspres, hvis vi skulle nå et reelt forsøg før sommerferien, for juli nærmede sig med hastige skridt, og så holdt afdelingen sommerferie i en måned. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s