Tredje forsøg del 2

Da jeg endelig fik fertilitetssygeplejersken i tale i telefonen, efter jeg for anden cyklus i træk havde haft en follikel, der sprang i mit underliv, fik jeg ytret min utryghed og min utilfredshed. Endelig følte jeg mig hørt. “Hvad er det, du gerne vil have fra os?”, spurgte hun mig i telefonen. “Jeg vil gerne have, I lytter til mig”, svarede jeg. Og det gjorde hun så. Hun tilbød mig en scanning og evt. en Ovitrelle-recept, hvis der igen var en ekstra follikel, men vi blev enige om, at det bedste ville være, at vente på min menstruation og så starte op med et kontrolleret forløb med hormonstimulering, for at hjælpe min krop til at finde ud af, hvad der skulle ske. Så det gjorde vi. 

Hagen ved det hele var, at vi befandt os i midt/slut juni, og de gik på sommerferie i starten af juli. Fordi hun godt kunne mærke på mig, at mine følelser sad ret løst på tøjet, så lovede hun mig, at hvis bare min CD 1 var senest den 1. juli, så skulle hun nok sørge for, der var nogen til at scanne mig på CD 10-12 og evt. igen omkring CD 15-16. Så nu skulle min menstruation altså bare komme senest den 1. juli. 

Den 26. juni kom den. Eller, faktisk begyndte den lidt den 25. juni om aftenen, men vi talte fra den 26. juni, og så begyndte jeg på Clomid ud fra CD 1 som det. Alt gik slag i slag, som det hele tiden havde gjort. Noget, der dog var forandret, var, at Islændingen tog med til scanning. Vi havde haft snakken om, hvor ensomt det føltes for mig, når jeg gik alene med alle hormonfølelserne, alle tankerne, alle symptomer og bivirkninger, og så oven i det hele skulle klare alle scanninger alene. Han tilbød at tage med, og jeg greb chancen med det samme. 

Intet var dog forandret til scanningen. Ingen follikler var store nok, så vi skulle komme igen nogle dage senere. Jeg fik fortalt Islændingen, hvor rart det havde været, at jeg ikke sad alene, og ikke var alene om scanningen, og han tilbød prompte at tage med til alle scanninger fremover. Således sad han igen ved min side, da vi skulle til anden scanning nogle dage senere. Desværre var lægen ret meget forsinket, så Islændingen endte med at måtte køre, fordi han skulle nå noget på jobbet. Jeg tænkte, at det ikke gjorde det store, for jeg forestillede mig, at jeg bare ville få at vide, at nu var der to follikler, der var store nok, og så ville jeg få en recept på Ovitrelle og instrukser på, hvordan, hvornår og hvor meget “hjemmearbejde”, der skulle klares. 

Helt således gik det ikke, men det var helt bestemt en god oplevelse. For det første havde jeg hele tre follikler, der var store nok. Tre follikler giver en god chance for at minimum én bliver befrugtet. Der er også en lille chance for at hele to bliver befrugtet, og selvom det engang kunne give mig koldsved ved tanken om at være tvillingemor, så er vi i dag nået til det punkt, at vi helt oprigtigt tænker “hellere to end ingen”. Så det er ikke en risiko, der sådan lige afskrækker os. 

For det andet følte jeg mig for første gang i lang tid set, hørt og taget alvorligt af lægerne og sygeplejerskerne. Selvom det var slutningen på en lang nattevagt for min læge, så åbnede hun på eget initiativ for snakken om, at vi altså nu var oppe på tre biokemiske graviditeter, som bare ikke vil udvikle sig eller sætte sig fast. Derfor lavede vi den aftale, at hvis jeg havde en biokemisk graviditet/spontan abort igen, så ville hun gå i gang med en udregning for at finde ud af, hvad der kan være skyld i det. Blev jeg ikke gravid, men derimod “bare” fik en negativ test, så ville vi få tilbuddet om at gå videre til næste behandlingstrin, hvis man kan kalde det dét, og det ville være IUI-h, altså, insemination. 

Jeg stod derinde med tårer i øjnene af to årsager: 1) Jeg følte mig lettet over, at jeg følte mig set og hørt og taget hånd om af dem, hvis hænder vores skæbne lidt ligger i. Og 2) Jeg var ked af, at Islændingen ikke var der til at deltage i snakken, for jeg ville så gerne have haft, han var en del af at høre om planen. 

Jeg følte mig optimistisk og glad, og jeg havde en god mavefornemmelse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s