New York, New York

Vi er hjemme igen efter seks hele dage i New York. Vi landede i Newark Airport ved 21.30-tiden amerikansk tid lørdag den 21. september, og så satte vi fødderne på dansk jord lørdag den 28. september kl. ca. 13 dansk tid. Det var nogle dage, som jeg nok stadig lidt er ved at fordøje, fordi der var så mange indtryk og skete så mange ting. Jeg føler nærmest, vi var afsted i flere uger. Derudover var det en tur, jeg har drømt om i mere end et årti, så det er en vild fornemmelse, at det nu er sket og er overstået. 

Vi havde ikke planlagt alverden, andet end vi havde afstemt, hvilke ting, steder og bygninger vi gerne ville se og opleve. Så vi tog det hele lidt, som det kom, og det har fungeret rigtig fint. 

Vi vågnede rigtig tidligt søndag morgen; det var nok en blanding af spænding og jetlag (som vi ellers ikke mærkede meget til). Vi prøvede at få tiden til at gå, til hotellets shuttle kørte mod byen kl. 8, men vi besluttede i stedet at gå afsted og finde en bus, vi kunne hoppe på. Og det gjorde vi så. Vi stod af midt på Times Square, som slet ikke var, som jeg havde forventet, når man sådan så det i søndagens tidlige morgentimer. Der var næsten mennesketomt, og der var så stille, som jeg kan forestille mig, der kan være på Times Square. I byen, der aldrig sover, tror jeg ikke, man kommer tættere på en sovende by, end vi kom der. Det var en ret særlig og unik fornemmelse at have New Yorks gader næsten for sig selv, og det var en fin og blid overgang til de kommende dages hektiske stemning. 

Vi ledte ret længe efter en automat, hvor vi kunne købe Metrocards, men da de var købt, gik turen mod det nordlige Manhattan, Harlem, The Bronx og Yankee Stadium. Et Metrocard kostede 34 $ inklusive gebyrer, og det var alle pengene værd. Det gjaldt i 7 dage, og vi kunne bruge det på Manhattan og i Brooklyn. Det gav en rar sikkerhed og tryghed, så man bare kunne hoppe på og hoppe af, som det passede os. Så helt klart en anbefaling herfra. 

Søndag var en aktiv dag, hvor vi fik set mange af de ting, vi havde noteret os, vi ville se. Jeg gik næsten lidt i panik over, at vi skulle blive helt til fredag, for hvad skulle vi dog få tiden til at gå med? Det viser sig – selvfølgelig – at det ikke er noget problem at få tiden til at gå i New York. Da vi skulle hjem, ærgrede jeg mig endda over nogle ting, vi ikke fik nået. Det kom sig især af, at vi om tirsdagen var i Greenwich Village, hvor vi sad på en Tottenham-bar og så en Tottenham-kamp, og det var simpelthen så hyggeligt. Området var noget helt andet end det hektiske og kaotiske Midtown, vi ellers havde bevæget os rundt i. Derfor tænker jeg nu, at jeg godt kunne have brugt noget mere tid i de forskellige bydele som f.eks. Chelsea, SoHo osv. Heldigvis er det vist også en af de eneste “fortrydelser”, jeg har. 

Vi var den obligatoriske tur oppe i Empire State Building, vi gik den obligatoriske tur over Brooklyn Bridge og vi var på den obligatoriske sejltur til Ellis Island og Liberty Island. Noget ikke så obligatorisk var vores en-dags-tur til Washington DC med stop i Philadelphia på vej derhen og i Baltimore på vej tilbage. Det var en virkelig god og spændende dag, hvor vi fik set den siddende Abraham Lincoln, Martin Luther King Jr. Memorial og Washington Monument. Vi gik langs the Reflection Pool og kølede vores fødder (der var 32 grader, da vi var der) i vandet ved WWII Memorial. Så kørte vi ud forbi Pentagon og kørte forbi Capitol Hill, efter vi havde gået turen rundt om The White House. Vi nåede rigtig meget, og hvis man ser bort fra den fuldstændigt vanvittige trafik, så var det en all-round god dag. 

Om fredagen ville vi have været kørt til Atlantic City, men efter at have oplevet trafikken om torsdagen, turde vi simpelthen ikke. Risikoen for at blive fanget i en kø og misse vores fly var lidt for risky. I stedet kørte vi rundt og udforskede de amerikanske kæder. Vi var i TJ Max, Target og Walmart, som var en oplevelse i sig selv. Derefter kørte vi til Fort Lee Historic Park, hvorfra der var en imponerende udsigt over George Washington Bridge. Der sad vi i lidt over en halv time og bare snakkede om turen og sugede til os. Det er sjovt, som nogle af de mest spontane og egentlig ret mondæne ting, er blandt de oplevelser, jeg husker bedst og sætter mest pris på. 

Alt i alt var det en virkelig god tur. Jeg var lidt skuffet over vores muligheder på madfronten, fordi jeg havde læst, at New York var en af de nemmeste byer at være veganer i. Det var ikke rigtig det indtryk, jeg fik. Jeg forventede, at de fleste spisesteder havde noget vegansk, men det var ikke rigtig tilfældet. Der var da helt sikkert en del veganske steder, men der var relativt langt mellem dem, og maden der var ikke noget særligt (IMO). En af de bedste oplevelser på madfronten var den lækreste is, som vi fandt på Lower Manhattan. Kan stadig savle ved tanken om den. Derudover var by Chloe, som er en kæde, også et hit med lækker mad til rimelige priser. Generelt synes jeg ikke, det var så dyrt, som jeg var blevet advaret om. De har selvfølgelig alle deres gebyrer og taxes, og så skal der tit regnes drikkepenge oven i, men generelt set var det faktisk ikke så slemt, synes jeg. 

Til trods for, at turen startede med, at jeg var snottet og ikke var på toppen, og at Islændingen var igennem samme tur i løbet af ugen, så husker jeg det udelukkende som en fantastisk tur, hvor vi også lige fik det sidste ud af sommeren med 25-32 grader hele ugen. Nu er jeg klar til virkeligheden og til efteråret og til laaaaang tid uden nogen rejser eller ture i kalenderen.

Jeg har bevidst ikke valgt at spamme med billeder i indlægget her, men hvis man er interesseret i at se billeder fra turen, flyder min Instagram over med dem.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s