Mors dag? Ellers tak

Jeg gik mere op i mors dag, da jeg ikke var menneskemor, end jeg gør nu. Jeg husker, at jeg elskede, når nogle i min familie (og senere Islændingen) ønskede mig glædelig mors dag som Emmys mor. Nu, når jeg har et menneskebarn? Not so much. Eller, jeg har intet imod “glædelig mors dag”, men gaver, blomster og den slags, det gider jeg ikke. Der er ikke noget dybere filosofisk eller antikapitalistisk mindset bag, det er bare en mavefornemmelse.

Jeg giver min mor gave på mors dag, og vil M.J. give mig en gave på mors dag engang i fremtiden, når hun forstår konceptet, så kunne jeg ikke drømme om at afvise den. For mig er mors dag dog en dag, hvor børn fejrer deres forældre – hvis de har lyst. Det er (for mig) ikke en dag, hvor fædre skal købe gaver og diske op med morgenbord og den slags.

Det er skide dobbeltmoralsk, for jeg har jo helt vildt meget lyst til at give Islændingen en gave på fars dag. Ikke nødvendigvis en gave fra M.J. til ham, men en gave fra mig til ham, som tak for at han er en så dejlig far for vores datter. Når jeg tænker rationelt over det, så ved jeg også bare, at det behøver jeg ikke denne ene dag for at markere. Jeg siger det jævnligt. Og jeg giver gaver, når han mangler noget eller ønsker sig noget, som jeg har mulighed for eller lyst til at give ham. Så pointen med fars dag bliver lidt svær at få øje på.

Jeg er ikke imod mors og fars dag. Jeg er heller ikke imod valentinsdag. Jeg har intet antikapitalistisk eller antikommercielt horn i siden på den slags mærkedage. Jeg kan bare mærke i maven, at det ikke er noget, der betyder noget for mig, og så agerer jeg på det. Men lur mig, om jeg ikke er den første til at smide et sentimentalt post op på den digitale opslagstavle, hvis M.J. en dag begaver mig med en krusedulletegning eller et ugenkendeligt lerdyr på mors dag. Den tid, de krummede tæer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s